Парасюк буде давати свідчення в якості свідка / Фото УНІАН

Про це сам Парасюк повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На даний момент у мене є дві повістки, за якою мене викликають до ГПУ у двох справах", - сказав він і додав, що його викликають до ГПУ як свідка.

Відео дня

Перша повістка, пояснив Парасюк, - це з питань лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана, коли там відбувалася певна сутичка в суді". "Але я думаю, що це справа замнеться відразу, тому що там реально ніхто нікого не бив", - заявив нардеп.

Читайте такожПравоохоронці доставили Корбана за місцем прописки у Дніпропетровську, його зустрів батько (фото)

Друга справа, за словами Парасюка, "набагато серйозніше". "Це сталося у Львівській області. До мене звернувся голова одного з лісгоспів про те, що зараз, на даний момент, один із слідчих львівського управління СБУ веде незаконні слідчі дії в лісі і при цьому вимагає хабар", - сказав він.

Читайте такожМіністра юстиції викликають на допит до Генпрокуратури

"Там досить заплутана історія з попереднім керівником, який вирізав величезна кількість лісу, і вони, щоб списати всі ті речі, просто зараз хочуть відкрити ту кримінальну справу, і ті всі пеньки повісити на нового керівника", - пояснив нардеп.

"Коли я виїхав на місце, то побачив, що людина неадекватна. Він не зізнається, навіть хто він такий: або він представник СБУ, і що він там робить. Ми його доставили до Львівського управління СБУ. Я завіз його в кабінет генерала Андрійчука. Генерал Андрійчук дав слово офіцера, що він буде покараний ... Але сталося інакше: вони це розкрутили справу і передали сюди в Київ. І зараз вони звинувачують, що хто-то кого-то там викрадав", - розповів Парасюк.

"В даний момент я дізнався, що насправді (сталося - УНІАН). Цей генерал Андрійчук відправив цього слідчого СБУ, щоб він реально підтасував справу за цим лісгоспу, просто на просто, щоб прикрити попереднього керівника, який працював в часи Януковича", - резюмував він.

Раніше народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Ігор Луценко повідомив, що генеральний прокурор Віктор Шокін розпорядився готувати подання про притягнення до кримінальної відповідальності Парасюка.

Читайте такожЛукаш вимагає допитати її у справах про злочини проти Майдану

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада в ході засідання суду про обрання запобіжного заходу лідеру "УКРОПу" Геннадія Корбана сталася бійка за участю Парасюка і прокурора. Прокурор заявив поліції, що його побив нардеп і вимагав це зафіксувати. У свою чергу Парасюк звинуватив прокурора в тому, що він побив Євгена Терехова, який балотується на пост мера Павлограда.