Рада / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані дослідження, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, було оприлюднено на прес-конференції в Києві.

“Цей показник навіть дещо зріс порівняно з минулими роками. Головний прояв такої недемократичності громадяни вбачають у тому, що партії обстоюють інтереси не своїх виборців, а власних лідерів і фінансових спонсорів. Серед інших дефектів респонденти згадували також нездатність партій дотримуватися заявлених цілей і програм, а також відсутність реального зв'язку партій із громадянами”, - зазначається в дослідженні.

Читайте такожОпитування: майже половина українців назвала Новий рік найулюбленішим зимовим святом

Відео дня

Також опитування показало, що лише 3,5% українців є членами політичних партій, при цьому майже 80% українців не довіряють політичним партіям.

Водночас, за даними опитування, майже кожен четвертий респондент (23%) вважає, що серед наявних партій є така, яка захищає його інтереси.

Читайте такожРосіяни стали менше довіряти теленовинам - опитування

Дослідження було проведено з 14 до 22 листопада в усіх регіонах України за винятком Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.