Фото: УНИАН

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, передає кореспондент УНІАН.

Він нагадав, що стосовно Арбузова було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 в контексті розтрати державних коштів у сумі близько 220 млн грн, які були виділені на створення телеканалу “БТБ” і були витрачені не за призначенням.

При цьому Куценко повідомив, що у литовських банківських установах було виявлено рахунки підприємств, так чи інакше афільованих з Арбузовим, на яких було знайдено кошти в сумі 49,3 млн дол. та за рішенням судів, в тому числі і литовських, накладено арешт.

Відео дня

У той же час Куценко зазначив, що “Генеральна прокуратура, виходячи із проведеного розслідування, ініціювала заочне засудження Арбузова і звернулася до Печерського райсуду 19 травня 2015 року”.

“І до сьогоднішнього дня суд не прийняв рішення, і ми не можемо розпочати заочне засудження... Ми неодноразово зверталися до керівництва Печерського районного суду щодо прискорення розгляду клопотання, але результату немає. І тому така позиція суду викликає у нас багато запитань”, - сказав Куценко.

За його словами, зі свого боку сторона захисту Арбузова зловживає своїми правами і постійно заявляє різні клопотання, зокрема, в останньому було заявлено відвід судді, але це питання Печерський суд розглядає вже три місяці.

Читайте такожУ ГПУ розповіли, де знаходиться розшукуваний екс-міністр доходів і зборів Клименко

У цьому Куценко нагадав, що Печерським судом було надано згоду на початок процедури заочного засудження Раїси Богатирьової, Віктора Януковича, але й досі не ухвалено рішення щодо початку аналогічних лій стосовно Арбузова і Клименка.

Читайте такожЄвропейський суд розпочав розгляд скарг Азарових на ЄС за застосовані санкції

Відповідаючи на запитання, де наразі перебуває Арбузов, Куценко сказав: “Це питання вивчає Інтерпол, але все вказує на те, що наші східні сусіди (мається на увазі РФ - УНІАН) полюбляють ховати у себе українських злочинців”.