шахта / pr.kharkov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Львівської області, Червоноградською місцевою прокуратурою 4 січня відкрито кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати заробітної плати за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175 КК України.

У відомстві зазначили, що йдеться про близько 70 млн грн. заборгованої зарплати, яку не отримали працівники підрозділів державного підприємства «Львіввугілля» за листопад та грудень 2015 року.

Читайте такожЧерез вибух на шахті "Краснолиманська" загинув рятувальник, двох важко поранено

Відео дня

Досудове розслідування проводиться слідчим відділом Сокальського відділу поліції та перебуває на контролі в Червоноградській місцевій прокуратурі.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив УНІАН, що гірники 4 січня під час позмінних зборів на шахтах підприємства прийняли рішення провести 12 січня акцію протесту з перекриттям внутрішніх обласних доріг та біля митних переходів на кордоні з Польщею, вимагаючи виплати боргів по зарплаті.

За його словами, мета акції - привернути увагу до проблеми міжнародної громадськості, оскільки гірники не вірять керівництву паливно-енергетичного комплексу країни в тому, що воно буде вирішувати проблеми галузі.

На даний час шахтарям «Львіввугілля» заборгували 78% заробітної плати за листопад та 100% - за грудень 2015 року.

«З 2 січня триває стихійний страйк гірників шахти «Степова» - найбільшої шахти ДП «Львіввугілля», підтримку і солідарність їм висловили під час сьогоднішніх зборів всі колективи шахт. Тому було прийнято рішення провести 12 січня масштабну акцію до якої, очевидно, долучаться і гірники Волині. Станом на 4 січня повністю страйкують гірники шахти «Степова», – наголосив Волинець.