Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

У Харкові розпочався відбір претендентів до спецпідрозділу поліції Корпус оперативної раптової дії (КОРД).

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Харківській області, відбір кандидатів розпочався 11 січня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Читайте такожАваков: Нацгвардія та КОРД до кінця року отримають нові бронемашини "Варта" (фоторепортаж)

Відео дня

За даними поліції, для участі в конкурсі подали заявки 460 осіб. Насамперед представники добровольчих батальйонів, бійці спецбатальйонов поліції особливого призначення та інших підрозділів.

"Претенденти на службу в підрозділ мали за визначений нормативами час подолати дистанцію, здати підтягування на перекладині і так звані тести Купера - ряд вправ, розроблених американським лікарем в 1968 році для армії США, які визначають рівень фізичної підготовки", - зазначили в МВС.

"Під час відбору за результатами уважно стежать інструктори, які вже пройшли навчання у кращих фахівців із США. Ті претенденти, які за своїми показниками відмінно впоралися із завданнями, повинні будуть продемонструвати вогневу підготовку. Після чого на них чекають психологічні тести, п'ятиденний курс виживання і перевірка на поліграфі", - зазначив начальник відділу організації діяльності Департаменту КОРД Іван Худоба.

Кандидатів, які пройдуть відбір, розподілять за трьома групами – А, Б, С. До першої групи буде набрано 100 осіб, які стануть безпосередньо бійцями штурмового взводу, працівники другої групи здійснюватимуть фізичну охорону, третьої - охорону громадського порядку. Кількісний склад груп Б і С наразі не відомий.

Перед тим, як приступити до виконання завдань, бійці пройдуть двомісячний базовий курс навчання під керівництвом інструкторів.

Читайте такожМВС почало набір до спецпідрозділу Національної поліції (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, у процесі реформування МВС у структурі Національної поліції створюється 6-тисячний Корпус оперативно-раптової дії - КОРД. Цей спецпідрозділ повинен професійно та якісно виконувати функції, які раніше покладалися на такі підрозділи, як «Беркут», «Сокіл», «Грифон» та інші.

16 жовтня 2015 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що КОРД буде головним ударним підрозділом поліції по боротьбі з організованою та озброєною злочинністю.