У МОЗ радять відразу звертатися до лікаря / kaboompics.com

В Україні по всім регіонам збільшується кількість випадків захворювання на грип H1N1, кількість смертей дуже велика.

Про це повідомила заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Краматорську за два тижні від грипу померло 15 осіб

Відео дня

Вона повідомила, що станом на сьогодні, на грип захворіло 5,7% всього населення країни. З них 70% - це діти та вагітні жінки.

"Найбільша кількість випадків в Вінниці, Одесі, Харкові, Київ, Київська обл. В порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло - 28, Вінниця - 25 осіб", - йдеться у повідомленні.

Проаналізувавши смертельні випадки, МОЗ повідомляє, що всі вони сталися через несвоєчасне звернення за медичною допомогою.

"Нажаль, пацієнти звернулись на 5-6 день з початку хвороби і пневмонія на той час вже привела до набряку легенів. За інформацією Міністерства, медичний персонал лікарень, підготовлен належним чином до надання медичної допомоги у разі збільшення випадків", - заявила вона.

Також Сисоєнко зазначила, що в Україні прийнятий високого рівня американський клінічний протокол з лікування грипу.

Читайте такожУ Бердичеві помер чоловік, у якого виявили свинячий грип

"1500 упаковок лікарського засобу, які є зараз в Україні з попередніх запасів, Таміфлю розвезуть регіонами і при необхідності уряд Литви готовий надати гуманітарну допомогу Україні в додатковій кількості. Ліки з складом осельтамивиру, в лікарських засобах діють тільки на 1-2 добу з моменту захворювання. Пізніше вони вже не ефективні, потім немає сенсу його застосування, вони мають своє протипоказання, побічну дію, приймати ці ліки потрібно виключно за рекомендацією лікаря, особливо вагітним і дітям потрібно бути обережними", - застерігла вона.

Ранок почався з важливого питання.В Україні по всім регіонам збільшуються захворювання грипом H1N1 і нажаль, кількість...

Опубліковано Iryna Sysoenko 12 січня 2016 р.