REUTERS

Як повідомляється на офіційному сайті «Правого сектора», рішення про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою прийняв суддя Печерського райсуду міста Києва 13 січня.

Як повідомляв УНІАН, співробітники СБУ за дорученням Генеральної прокуратури 12 січня затримали у Черкасах громадянина України, безпосередньо причетного до «мукачівських подій» 11 липня 2015 року. Як повідомили у прес-центрі СБУ, «затриманий обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Чоловіка було оголошено у розшук, адже він переховувався від органів досудового розслідування».

Читайте також"Правий сектор" Черкащини відреагував на затримання СБУ двох членів організації

Відео дня

13 січня Черкаська обласна організація «Правий сектор» заявила, що співробітники СБУ затримали бійця 21-го батальйону ДУК «Правий сектор Черкащини» Сергія Деяка незаконно. В організації зазначили, що Деяк був учасником минулорічних подій у Мукачевому, однак не ухилявся від викликів до суду, а його нікуди не викликали.

У Мукачевому 11 липня 2015 року сталася стрілянина. Конфлікт виник між учасниками «Правого сектора» і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо.

За версією представників «ПС», Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки «ПС» почав заважати потокам контрабанди. В результаті інциденту є загиблі та постраждалі.

Відкрито три кримінальних провадження: створення злочинної організації, терористичний акт і перевищення влади та службових повноважень (стосовно дій правоохоронців). Усі вони об’єднані в одне.

14 липня Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин інциденту.