УНИАН

Жертвами грипу стали вже більше 50 українців. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

Читайте такожУ двох областях України перевищено епідпоріг захворюваності на грип і ГРВІ

За його словами, найбільше смертельних випадків зафіксовано в Одеській області - 20, у Вінницькій області померли 7 осіб, у Житомирській - 7, у Донецькій області - 4, у Києві - 5.

Відео дня

«Ми маємо 51 лабораторно підтверджений випадок смерті від грипу. Основною причиною смертності стало пізнє звернення людей з груп ризику. Закликаю при перших же симптомах гострої респіраторно-вірусної інфекції звертатися до лікарів, а не бігати по аптеках і шукати «таміфлю». Цей препарат не для всіх», - сказав Квіташвілі.

Міністр зазначив, що останнім часом до лікувальних закладів звертається більша кількість людей. «Українці стали рідше займатися самолікуванням, частіше звертатися до лікарів. Це значно знижує ризик летальності», - сказав Квіташвілі.

Він повідомив, що до епідемічного порогу наблизилися 17 областей України, найвищі показники - у Донецькій і Рівненській областях.

«Усі служби готові реагувати на можливу епідемію», - запевнив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин заявив, що в Україні кількість смертей від грипу зросла до 46 осіб. Також він не виключив перевищення епідпорогу захворюваності на грип до кінця тижня.

Пізніше в МОЗ заявили, що дані про 46 осіб, померлих від грипу, не підтверджені центральною референс-лабораторією державної установи "Український центр контролю та моніторингу захворювань".