Библиотека / В.С.Білецький/wikipedia.org

Раніше Безпалько перебував у федеральному розшуку за побиття директора Бібліотеки Наталії Шаріної, а також очолює псевдо-федеральну національно-культурну автономію українців Росії, створену російською владою після закриття українських організацій. Про це УНІАН повідомили співробітники Бібліотеки.

Читайте такожСК РФ вимагає продовжити арешт директору української бібліотеки у Москві ще на 3 місяці - адвокат

"До нас приїжджав начальник департаменту національної політики Володимир Черніков, стали відомі подробиці запланованої реорганізації, а точніше знищення Бібліотеки української літератури, на її базі задумали створити Центр східнослов'янських народів", - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Співробітник зазначив, що на час домашнього арешту Шаріної тимчасовим директором призначена Наталія Відінеєва, але при цьому планується створити якусь "громадську раду", куди планується включити Безпалька.

Його звільнили з бібліотеки п'ять років тому, він запам'ятався своєю пристрастю до перегляду порнофільмів в читальному залі. Коли ж Шаріна зробила йому зауваження і зажадала припинити перегляд, він наніс їй тілесні ушкодження.

Також до "громадської ради" можуть включити колишнього співробітника Сергія Сокурова-Величка, який після звільнення вимагав переформатувати Бібліотеку української літератури в Бібліотеку літератури країн СНД.

За словами співробітника, арешт Шаріної використовується для фактичного розгрому бібліотеки.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 2013 року українську громаду на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним на засіданні Ради при президенті з питань міжнаціональних відносин, представляв голова псевдо Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" Безпалько, оголошений в розшук за систематичну неявку на засідання суду у справі про звинувачення його в застосуванні сили до директора Бібліотеки української літератури в Москві Шаріної.

Читайте такожПутін заявив, що Бібліотека української літератури в Москві "не повинна бути втрачена ні в якому разі"

8 лютого 2013 року Міщанський суд Москви оголосив його в розшук через систематичну неявку на засідання суду по справі за обвинуваченням його в застосуванні сили до Шаріної.

Пресненський районний суд Москви продовжив термін домашнього арешту директора Бібліотеки української літератури на 30 діб - до 28 січня 2016 року.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшов обшук, поліція підкинула націоналістичну літературу. Причому цей факт помітила співробітниця бібліотеки Тетяна Мунтян. Також обшук пройшов вдома у директора Шаріної. Слідчі заявили, що вона поширювала серед відвідувачів бібліотеки "екстремістську літературу".

Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Шарину політв'язнем.