facebook.com/Batkivshchyna

Про це повідомили адвокати захопленої українки, передає Радіо Свобода.

Серед відхилених були клопотання долучити до матеріалів справи свідчення експертів, які аналізували відеозаписи з Савченко в полоні бойовиків, які свідчать про те, що вона була вже в полоні на час інкримінованої їй загибелі російських журналістів і відтак не може бути причетною до цього, чи клопотання про виклик до суду як свідків інших українських військових, що потрапили в полон разом із Савченко.

Читайте такожНовий голова ПАРЄ назвав звільнення Савченко одним із пріоритетів асамблеї

Відео дня

«Сьогоднішній день був феєричний, бо нам відмовили в усьому, – прокоментував Радіо Свобода результати судового засідання адвокат Ілля Новиков. – Попередніми днями хоч щось незначне зробити давали, але сьогодні, мабуть, вирішили показати, що «пора закруглятися» і всі наші зусилля їм набридли».

За словами адвокатів, саму Савченко мають допитати на засіданні суду 1 лютого, і до цього часу захист підготував для суду «кілька сюрпризів».

Читайте такожПорошенко закликав МКЧХ активніше працювати для визволення заручників, в тому числі Сенцова і Савченко

Зокрема, сказав Новиков, хоча суд не хоче бачити нікого зі свідків, він їх усе-таки побачить, «можливо, навіть більш неприємних для них, ніж ті, яких ми сьогодні просили викликати».

«Завершення процесу буде ударним. Увесь цей тиждень і початок наступного ми будемо забивати всі гвіздки, які лишилося забити, – додав він.