Фото УНИАН

Як повідомили у прес-службі МОЗ України, такою є оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні станом на 27 січня 2016 року.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби, за 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальних випадки зафіксовано у Запорізькій та Київській областях, по 3 – у Донецькій та Черкаській, по 2 – в місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях).

Читайте такожУ Києві медики очікують другу хвилю грипу та ГРВІ

Відео дня

За інформацією Центру грипу та ГРВІ ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань» МОЗ України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України, за добу 27 січня всього в Україні зареєстровано 80 720 звернень за медичною допомогою через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 38 440 дітей.

За показниками останньої доби найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано у Харківській, Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. У порівнянні із минулими даними, захворюваність йде на спад у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня госпіталізовано 3 430 хворих, з них – 1 794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ 804 медичних працівників.

Обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 27 січня навчання залишається призупиненим у 11 885 загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих навчальних та інших закладах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров’я та, у разі необхідності, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.