Горбатюк / gp.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

“Із 17 осіб грошові кошти виявлені тільки у 8 осіб, і у двох випадках було підтверджено арешт коштів за рішенням судів. По решті осіб документи передані для прийняття рішення”, - сказав Горбатюк.

Читайте такожСтавицький та Клюєв виграли справу в суді ЄС щодо санкцій

Відео дня

Він пояснив, що виявлено банківські рахунки у Миколи Азарова, Сергія Арбузова, Юрія Іванющенка, Олександра Клименка, Андрія та Сергія Клюєвих, Сергія Курченка та Олександра Януковича, а накладено арешт на рахунки в банках Латвії в Арбузова та Іванющенка.

За словами Горбатюка, на сьогодні отримано судові дозволи на здійснення заочного засудження восьми осіб.

Читайте такожАзаров та його син виграли в Суді ЄС справу щодо санкцій

“І слідство іде, щоб завершити досудове розслідування і направити провадження до суду... Ми повинні направити справу до суду, щоб мати достатньо доказів, щоб отримати обвинувальний вирок. Але я запевняю: в жодному випадку розслідування по кожному (колишньому) високопосадовцю відбувається так, щоб не затягнути розслідування справ”, - сказав Горбатюк.

За його словами, Генпрокуратурі вже тривалий час не вдається отримати судові дозволи для початку процедур заочного засудження Клименка та Арбузова.