REUTERS

Про це повідомляє FlashNord.

«Їм (українським біженцям - УНІАН) неодноразово пропонувалося розміститися в інших умовах. Міська влада ніколи не піде на утиск інтересів городян, які десятиліттями чекають черги на квартири, віддаючи квартири біженцям. Ми для біженців вирішуємо питання інакше. Не вийде шантажувати ні владу міста Мурманська, ні владу Мурманської області. Ніхто нікого на вулицю не вижене, але і сісти на шию нікому не буде дозволено», - сказав Веллер.

Як повідомляв УНІАН, раніше губернатор Мурманської області Марина Ковтун підписала постанову про ліквідацію пунктів тимчасового розміщення біженців з України.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: В майбутньому Київ повинен бути готовий проявити солідарність з країнами ЄС у допомозі біженцям

Довідка. З квітня 2014 року в ФМС за тимчасовим притулком або статусом біженців звернулися 404 тис. українців, 265 - за дозволом на тимчасове проживання. 152 тис. українських громадян набули трудові патенти. За словами заступника глави ФМС Росії Вадима Яковенка, зараз понад 600 тис. українських мігрантів порушують режим перебування в РФ. Всього, за його даними, на території РФ знаходиться 2,6 млн громадян України, з них з південному сходу країни приїхало близько 1 млн осіб. 29 жовтня ФМС опублікувала проект постанови уряду, згідно з яким з федерального бюджету має бути додатково виділено 736 млн крб. на соціально-побутове облаштування перебувають у пунктах тимчасового розміщення біженців з України з 1 жовтня по 31 грудня 2015 року.

Читайте такожТуреччина депортує біженців назад в Сирію, стверджуючи, що з їх згоди - BBC

З 1 листопада для громадян України скасувала пільговий режим перебування на території Росії: пільговий 90-денний період перебування в країні більше не буде продовжуватися. Пізніше у ФМС РФ заявили, що не планує закривати ПТР протягом 2016 року.