Количество смертей от осложнений гриппа растет / Фото УНИАН

В Одеському регіоні кількість померлих від ускладнень, викликаних пандемічним грипом A(H1N1), збільшилася до 33 осіб.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби Одеської області, за даними моніторингу вірусологічних досліджень серед населення спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В з переважанням А(H1N1)-пандемічний.

Читайте такожНа Закарпатті рівень захворюваності на ГРВІ перевищив епідпоріг на 126%

Відео дня

Всього з початку епідсезону зареєстровано 33 летальні випадки від ускладнень грипу (пневмонії) серед дорослого населення. Зокрема, по одній людині - в місті Іллічівську, а також в Арцизькому, Березівському, Білгород-Дністровському, Болградському, Біляївському, Миколаївському, Роздільнянському, Татарбунарському та Саратському районах області, в Одесі - 23 випадки.

Відзначається, що в 33 летальних випадках лабораторно підтверджено наявність вірусу А(H1N1)-пандемічний, і всі випадки пов'язані з пізнім зверненням за медичною допомогою.

В лікувально-профілактичних закладах області продовжують діяти обмежувальні заходи (масковий режим, заборона відвідування хворих у стаціонарах, посилення протиепідемічного режиму - вологе прибирання з дезінфікуючими засобами, провітрювання, ультрафіолетове опромінення).

Як повідомляв УНІАН, з 1 лютого у школах Одеси знято карантин, який був введений з метою запобігання поширенню захворюваності на грип і ГРВІ.

Читайте такожЩодня в Україні від ускладнень грипу та ГРВІ помирають близько 10 осіб - СЕС

Головна особливість нинішньої санітарно-епідеміологічної ситуації в Одесі та області полягає у збільшенні кількості ускладнень у вигляді пневмонії серед хворих на грип А(H1N1).

З бюджету Одеси виділено 3 млн грн на придбання додаткових медикаментів і кисневих концентраторів для лікування пневмонії в умовах стаціонару міських лікарень. Аналогічна сума – з бюджету ОДА.