В Минкульте заявили, что памятник Петровского не является культурной ценностью / Фото: УНИАН

Пам'ятник Григорію Петровському, який стояв на Вокзальній площі Дніпропетровська, чи не був об'єктом культурної спадщини.

Про це у своєму Twitter написав міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Читайте такожУ Дніпропетровську активісти намагаються знести пам'ятник більшовику Петровському (фото)

Відео дня

"У жодному реєстрі пам'яток - ні національного, ні місцевого значення - пам'ятника Петровському в Дніпрі немає. Чому кримінальна справа - невідомо", - сказав Кириленко.

Як повідомляв УНІАН, Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом повалення ввечері 29 січня пам’ятника радянському діячеві Григорію Петровському у Дніпропетровську. Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, провадження розпочато за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини).

Під час слідства буде встановлена роль кожного учасника заходу.

«На заході були присутні понад 200 активістів. Для попередження силового протистояння та конфліктів громадський порядок охороняли 131 співробітник дніпропетровської поліції, також працювали групи документування. Для забезпечення безпеки громадян працівники поліції обмежили входи та виходи з метро. Після пошкодження пам’ятника Петровському частина учасників заходу направилася до парку ім. Калініна з метою демонтажу однойменного пам’ятника, однак після проведеної працівниками поліції профілактичної бесіди, вони відмовилися від задуму та розійшлися», - йдеться у повідомленні поліції.

Читайте такожДолю поваленого пам'ятника Петровському вирішать жителі Дніпропетровська - міськрада

Поліція також нагадує, що санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.