Томбинский

Про це повідомив голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський під час зустрічі зі студентами Національного авіаційного університету.

Читайте такожПольща торік зареєструвала рекордну кількість заявок на роботу для українців

"В останній час ми не чули жодних сигналів про негативну думку щодо міграції працівників з України на європейський простір", - заявив Ян Томбінський. При цьому він сказав, що Європа потребує робочої сили. На його переконання, українці добре адаптуються до умов в Євросоюзі.

Відео дня

Ян Томбінський зауважив, що тільки у Польщі працюють сотні тисяч українців. "І це не впливає (негативно) на суспільну думку людей", - сказав посол, зазначивши, що трудові мігранти приносять користь Польщі.

За його словами, у Польщі зацікавлені прийняти більшу кількість українців на офіційні контракти. У зв'язку з чим важливо, щоб українці працювали на легальних засадах.

Окрім того, він зазначив, що можуть з'явитися обставини, що думка стосовно трудових мігрантів з України в ЄС може змінитися.

Ян Томбінський згадав, що в середині 2000-х велися дебати щодо того, що за короткий час до Португалії приїхало 100 тис. українців. Дискусії стосувалися шляхів інтеграції українців у португальське суспільство.

Ян Томбінський зазначив, що тоді було багато критиків щодо необхідності інтеграції українців, але час показав, що ті добре інтегрувалися у португальське суспільство. "Ці мігранти, вони працюють на благо тих країн, в яких вони перебувають", - заявив дипломат.