Алексей Мозговой / Фото с сайта боевиков

Про це УНІАН повідомив начальник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його відомостями, під час слідства було встановлено, що 48-річний місцевий мешканець з липня по грудень 2013 року брав активну участь у діяльності незаконного збройного формування, що контролювалося терористом Мозговим.

Пізніше чоловіка зачислили до складу окремої диверсійної групи і на початку січня 2015 року направили до Харківської області для вчинення терактів.

Відео дня

Абдула нагадав, що співробітники СБУ затримали зловмисника та інших членів ДРГ під час спецоперації 12 лютого 2015 року.

Читайте такожВбивство ватажка "козаків" Дрьомова: українська сторона заперечує причетність до його смерті

Кримінальне провадження велося слідчим управлінням управління СБУ в Харківській області.

Наприкінці січня Московський райсуд Харкова виніс бойовику вирок.

Чоловіка визнано винним за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж та державного кордону України), ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання боєприпасів) ККУ.

Абдула додав, що стосовно інших учасників ДРГ вже винесені обвинувальні вироки з реальними строками позбавлення волі або продовжується судовий розгляд. Один зі зловмисників переховується на території Росії, його оголошено в розшук.

Читайте такожЕксперти про ліквідацію Мозгового: Спецслужби РФ усувають ватажків, які конфліктують з "офіційними" керівниками