112.ua

Військова прокуратура розслідує кримінальні провадження стосовно трьох співробітників СБУ в Запорізькій області, які підозрюються у здирництві та хабарництві.

Читайте такожНа Луганщині судитимуть двох поліцейських, що незалежно вимагали хабар від одного й того ж підслідного

Як повідомив УНІАН керівник прес-служби військової прокуратури Південного регіону України (Одеса) Павло Аксьонов, 4 лютого співробітники Військової прокуратури Запорізького гарнізону провели слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ст 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди).

Відео дня

«Відкрито два кримінальних провадження за ст. 368. Трьом фігурантам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу», - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, згідно з повідомленням прес-центру СБУ, троє співробітників Запорізького управління СБУ підозрюються в здирництві та хабарах. Так, двоє оперативних співробітників управління вимагали 200 тис. грн хабара за закриття кримінального провадження за зловживання на одному з великих бюджетоутворюючих підприємств області. Правоохоронці затримали вимагачів під час отримання частини хабара – 25 тис. грн.

Слідчий управління вимагав 10 тис. дол. хабара за непритягнення до відповідальності осіб, причетних до організації каналу нелегальної міграції.

Всім фігурантом повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення відповідно до ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди).

Сьогодні, 5 лютого, зазначеним особам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 275 тисяч гривень.