REUTERS

9 лютого військова прокуратура Вінницького гарнізону під час розслідування кримінальної справи за ч. 2 ст. 408 КК України щодо командира військової частини А4489 полковника Павлюченка В.О. встановила обставини, які свідчать про вчинення останнім державної зради.

Цей злочин передбачений ч. 1 ст. 111 КК України, розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Читайте такожПісля масштабних навчань військ РФ на адмінкордоні з Кримом з'явилися українські спостережні вишки

Відео дня

Встановлено, що Павлюченко у період з січня по квітень 2014 року займав посаду командира військової частини А4489. При цьому він надавав РФ допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить ЗСУ та перебувало на території вказаної військової частини, а також передачі цього майна та документації військової частини А4489 до ЗС РФ. Тобто він вчиняв дії, спрямовані на зниження боєготовності української армії та підрив обороноздатності України.

Читайте такожНа Донеччині затримані екс-бойовик та пропагандист-інформатор "ДНР" (відео)

Крім того, Павлюченко, у порушення директиви Міноборони та Генштабу не прибув до військової частини А2656 у Вінниці, чим вчинив перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України.

Оскільки підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території (АР Крим) військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України у вказаному кримінальному провадженні планується здійснити спеціальне досудове розслідування в порядку, встановленому статтею 297-1 КПК України.