REUTERS

Про це пише "Крим.Реалії".

У соціальних мережах городяни висловлюють думку, що ставити пам'ятник повинні за бюджетні гроші, а не за рахунок пересічних громадян.

Місцеві жителі скаржаться на низькі зарплати, які не дозволяють їм таку благодійність, і пропонують збирати гроші в тих містах Криму, де заробітки вищі.

Відео дня

«Пожертвувати  можна, а з яких? У мене зарплата 11 200 рублів. Сім'я дорожче», – пише в соцмережі «Вконтакте» керчанин.

Читайте такожГорбулін: За часів Януковича майже остаточно було зруйновано українську систему ППО

Деякі керчани заявляють, що замість пам'ятника «ввічливим людям» готові «скинутися» на реконструкцію Мітрідатських сходів, гроші на які ніяк не може знайти окупаційна влада, а також на висадку дерев у місті. Інші жартують, що скоро в Керчі оголосять збір коштів «на латання дір у бюджеті».

«Пропоную збирати гроші на пам'ятник «Курортного сезону». З обов'язковим написом: «Пам'ятаємо. Любимо. Сумуємо». Від невдячних кримчан», – пише інтернет-користувач з Керчі.

Читайте такожОкупанти Керчі куплять крематор для знищення продуктів стихійної торгівлі

При цьому користувачі соцмереж не виключають, що гроші на пам'ятник в примусовому порядку збиратимуть з місцевих підприємців.

Так звана керченська міська адміністрація напередодні розмістила на своєму сайті інформацію про збір коштів на пам'ятник «ввічливим людям» – солдатам і офіцерам російської армії, які окупували півострів.

Пам'ятник «Ввічливі люди» хочуть встановити у Сімферополі біля будівлі "держради Криму". Автором проекту став російський художник Салават Щербаков.