0462.ua

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків із громадськістю міської ради, сьогодні міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження про перейменування ще 35 вулиць обласного центру.

Згідно з повідомленням, розпорядження підписано на підставі пропозицій комісії з питань міської топоніміки, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова.

Комісія запропонувала повернути двом вулицям Чернігова історичні назви. Зокрема, частині вулиці Горького (від вулиці Преображенської до вулиці Котляревського) – вулиця Гонча (без зміни поштової нумерації будинків), іншій частині - Музейна. Вулиці Тельмана повернули назву – вулиця Андріївська.

Відео дня

Щодо більшості вулиць Чернігова, які слід перейменувати, робоча група вивчила думку громадськості. Так, взято до уваги пропозицію мешканців вулиці Єрьоменка про присвоєння їй назви Лугова.

Читайте такожДекомунізація в дії: влада Комсомольська залишила стару назву і придумала байку про абревіатуру з козаками

Вулицю Воїнів-інтернаціоналістів за ініціативою Чернігівського обласного відділення УСВА вирішили перейменувати на честь Олега Михнюка - Героя України, учасника війни в Афганістані та АТО, який минулого року загинув на Луганщині.

Крім того, у Чернігові відтепер з'явилися вулиці Волонтерів і Добровольців, Захисників України, а вулиця Войкова названа на честь В'ячеслава Чорновола.

За словами радника голови ОДА з питань декомунізації Василя Чепурного, найбільше дискусій у комісії викликало перейменування вулиць Беспалова та Короткова, але й вони перейменовані. "Перший посилав телеграму ГКЧП "Вірили, надіялись, чекали", а другий був секретарем Корюківського райкому комуністичної партії у час репресій 30-х років", - зазначив він.

Читайте такожВ Україні демонтовано понад 800 пам'ятників Леніну

Тепер ці вулиці носитимуть відповідно імена музичного діяча Леоніда Пашина та автора духовного гімну "Боже, великий, єдиний" Олександра Кониського.

Читайте такожВ Ізюмі з'являться "декомунізовані" вулиці Цоя, Висоцького і площа Леннона

Чепурний наголосив, що декомунізація в частині перейменування вулиць у Чернігові завершена у строки, визначені законом.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого міський голова Владислав Атрошенко на виконання законодавства про декомунізацію підписав розпорядження про перейменування 59 вулиць та провулків Чернігова.