Мосийчук / Фото УНИАН

Печерський районний суд Києва вдруге переніс розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про обмеження термінів ознайомлення народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та його адвокатів з матеріалами відкритого проти нього кримінального провадження за обвинуваченням у хабарництві.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час судового засідання Мосійчук був відсутній.

Читайте такожМосійчук вперше після госпіталізації з'явився на засідання суду

Відео дня

Його адвокати заявили клопотання про перенесення судового засідання у зв'язку з тим, що їх підзахисний продовжує перебувати на стаціонарному лікуванні в Інституті імені Шалімова і на підтвердження своїх слів надали суду відповідні медичні довідки з лікувального закладу.

Також адвокати заявили клопотання щодо неможливості проводити сьогодні судове засідання у зв'язку з тим, що в Апеляційному суді Києва на розгляді перебуває клопотання сторони захисту щодо невчинення Генеральною прокуратурою дій з перекладу матеріалів справи на шрифт Брайля, оскільки один із захисників Мосійчука є незрячим.

Заслухавши думки сторін, суд ухвалив рішення перенести судове засідання на 29 лютого на 14.30.

“Клопотання захисників Мосійчука задовільнити. В судовому засіданні оголосити перерву до 14.30 29 лютого”, - зазначається в ухвалі суду.

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Мосійчука за підозрою у корупції.

18 вересня Печерський райсуд Києва обрав Мосійчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, термін дії якого закінчився 15 листопада.

Разом з тим в Генпрокуратурі наполягають на утриманні Мосійчука під вартою.

Читайте такожМосійчук у важкому стані через крововилив у шлунок

Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до Верховної Ради про визнання незаконною і скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

У грудні 2015 р. Мосійчука прооперували в інституті імені Шалімова.

25 січня 2016 р. Печерський райсуд Києва відклав до 26 лютого засідання з обрання запобіжного заходу Мосійчуку.