Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

 В рамках функціонування Литовсько-польсько-української бригади «ЛитПолУкрбриг» литовські військові допомагатимуть українським пристосовуватись до процедур Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Як передає кореспондент УНІАН, про це командуючий Батальйону уланів Великої княжни литовської Бірутес, який є частиною «ЛитПолУкрбриг», майор Дарюс Бернотас повідомив журналістам під час навчань батальйону на військовому полігоні у Литві.

"Минулого року у листопаді ми разом брали участь у військових навчаннях (спільні навчання з канадцями "Кленова Арка" (Maple Arch) - УНІАН). Ми працювали над плануванням операції. Я мав можливість зустрітися з українцями, українськими офіцерами і планувати спільну взаємодію з ними. Я повинен визнати, що вони досвідчені солдати, досвідчені офіцери, і вони дуже досвідчені завдяки участі в АТО", - зазначив Бернотас.

Відео дня

Читайте такожПерейти на стандарти НАТО у Міноборони планують до кінця 2018 року

Водночас литовський військовий підкреслив: "Однак, безсумнівно, нам потрібно трохи більше працювати над процедурами НАТО".

"Тому що з процесом планування НАТО, який застосовується у Литві й в інших країнах НАТО, українські військові офіцери не дуже знайомі. Таким чином, у майбутньому, звичайно, ми повинні пристосувати ці процедури під час спільної взаємодії", - наголосив Бернотас.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня 2014 року у Варшаві міністри оборони України, Польщі і Литви підписали договір про створення спільної військової бригади "ЛитПолУкрбриг".

Бригада створена з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України.