Фото УНИАН

Про це повідомляє сайт глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування вулиць в населених пунктах області в рамках декомунізації.

"Маса прокомуністичних вулиць на Закарпатті так і залишилися не перейменованими місцевими органами влади, хоча на це законом "про декомунізацію" відведено півроку", - заявив він.

Відео дня

Москаль зазначив, що з 22 лютого повноваження щодо перейменування вулиць перейшли до голови ОДА.

"Вулиці в честь загиблого в АТО Віктора Маркуся, президента Чехословаччини Томаша Масарика, видатних угорських і румунських діячів літератури і мистецтва, а також учасника The Beatles Джона Леннона я змінив на свій розсуд", - додав він.

Згідно з розпорядженням Москаля, вулицю Жовтневу в с. Калини Тячівського району перейменували на вулицю Едмунда Бачинського (громадсько-політичний діяч Підкарпатської Русі).

Читайте такожНа Сумщині в рамках декомунізації перейменували понад 2,5 тисяч вулиць та площ

Вулицю Калініна в с. Калини Тячівського району перейменували на вулицю Калинову.

Вулицю Комсомольську в с. Калини Тячівського району перейменовано на вулицю Федора Корятовича (литовсько-подільський князь, який у 14 столітті переїхав на Закарпаття і зробив величезний вплив на політичне і культурне життя краю).

Вулицю Жовтневу в Солотвино Тячівського району перейменували на вулицю Шімона Голлоші (видатний угорський живописець 19 - 20 століття, певний період життя проживав у цьому краї).

Вулицю Піонерську в Солотвино Тячівського району перейменували на вулицю Александрі (видатний румунський письменник 19 століття).

Читайте такожУ Краматорську перейменували парк Леніна

Вулицю Жовтневу в с. Тур'я-Бистра Перечинського району перейменовано на вулицю Турьянську.

Вулицю Радянську в с. Бабичі Мукачівського району перейменовано на вулицю Покутянську.

Читайте такожУ Кременчуку "декомунізували" 114 радянських вулиць

Як повідомляв УНІАН, раніше Москаль заявив, що якщо комуністичні назви у регіоні не перейменують місцеві голови в рамках другого етапу декомунізації, він сам, коли до нього перейде це право з 22 лютого, зробить це так, що людям стане соромно там жити.