бурштин / zk.npu.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба Мукачівського прикордонного загону.

Згідно з повідомленням, у ніч з 3 на 4 березня на контрольному посту "Нижні Ворота" прикордонники зупинили мікроавтобус IVECO львівської реєстрації.

Під час огляду в салоні автомобіля знайшли 60 пакунків по 5 кілограмів кожен, у яких знаходилося каміння, за попередніми даними - бурштин. Загальна вага товару склала близько 300 кілограмів.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції, водія було доставлено до Воловецького відділення поліції Закарпаття.

Читайте такожМінекології хоче посилити відповідальність за нелегальний видобуток бурштину

Львів'янин розповів правоохоронцям, що вирішив через Інтернет підшукати роботу і натрапив на оголошення щодо перевезення товарів. Зв’язавшись із замовником по телефону, домовився про зустріч біля торгового центру у Львові.

"Як і домовилися, зустрілися за вказаною адресою. Замовник сказав, що потрібно доставити до міста Мукачева кілька комп'ютерів, і за це він заплатить 500 гривень", - сказано в повідомленні.

У поліції також додали, що, зі слів водія, адресу, на яку потрібно було доставити товар, замовник повинен був скинути додатково через смс-повідомлення. У свою чергу, взявши накладні, в яких було вказано, що він перевозить комп'ютерну техніку, водій виїхав на Закарпаття.

Правоохоронці додають при цьому, що сумніваються у щирості слів водія.

Читайте такожСБУ знайшла в Києві 4 схрони з арсеналом зброї "одного з НВФ" та 100 кілограмами бурштину

Вартість затриманого вантажу поліція оцінила в суму близько 200 мільйонів гривень.

"Наразі за даним фактом триває розслідування. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик Воловецького відділення поліції. У межах досудового розслідування поліцейські з'ясують походження вилученого "сонячного каміння", - зазначається у повідомленні.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 240 ККУ (порушення правил охорони або використання надр).

бурштин / zk.npu.gov.ua