фото: УНІАН

Про це він написав у своєму Twitter.

«Повністю підтримую мирні акції #FreeSavchenko. Росія повинна негайно припинити повільно вбивати Надію. Закликаю світ підтримати нас в цьому», –зазначив глава зовнішньополітичного відомства України.

Читайте такожАдвокат Савченко закликав провести всесвітню акцію на її захист

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 6 березня в Україні та за кордоном відбулися акції на підтримку та з вимогою до Росії звільнити Савченко.

Українка оголосила з 4 березня сухе голодування у відповідь на знак протесту проти зволікання з винесенням їй вироку після того, як на суді в Донецьку Ростовської області Росії, де того дня очікували на завершення слухань після останнього слова Савченко, суддя неочікувано закрив засідання й оголосив перерву до 9 березня.

При цьому ще в середині грудня Савченко оголосила «звичайне» голодування.

Савченко звинувачують в Росії у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетинанні російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили у полон бойовики, які потім примусово переправили до Росії.

2 березня державне обвинувачення зажадало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.