Фото УНИАН

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві МЗС України у зв’язку з черговим протиправним рішенням російського суду у справі Савченко.

Читайте такожСавченко за добу втратила 4 кілограми ваги, лікарів досі не пускають - ЗМІ

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із затягуванням судової справи стосовно громадянки України Савченко та навмисним створенням обставин, які становлять смертельну загрозу її життю.

Відео дня

«Перенесення дати виголошення вироку Надії Савченко на 21 березня та відмова у праві відвідати її українськими консулами, медиками та рідними, що спеціально прибули до Росії, розцінюємо як свідому і цинічну розправу над Надією Савченко, яка завдяки своїй незламній волі та силі духу стала символом протидії російській агресії проти України», - наголошується в заяві.

«Глибоку тривогу викликає безпрецедентне ігнорування російською стороною статусу Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка користується відповідним імунітетом», - зазначають в МЗС.

«Вкотре закликаємо міжнародну спільноту продовжити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію задля захисту життя Надії Савченко та її негайного звільнення і повернення в Україну», - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня російський суд вирішив оголосити вирок Савченко 21-22 березня. Льотчиця заявила, що продовжуватиме сухе голодування, розпочате 4 березня, оскільки вона вимагала від російського «правосуддя» оголошення вироку протягом семи днів.

Разом з тим стан здоров'я Савченко різко погіршився.

Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення й заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили до Росії. Однак російський суд не взяв до уваги докази невинуватості Савченко.