фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН очевидці, рух було перекрито сьогодні палаючими шинами на в’їзді в приміське селище Стрижавка, де знаходиться міст через річку Десенка.

У блокуванні траси взяли участь близько 40 осіб, серед яких були й чоловіки – кримськотатарські переселенці.

Після повідомлення про те, що до Вінниці їде делегації від керівництва Міністерства внутрішніх справ, проїзд трасою було розблоковано і рух відновлено.

Відео дня

Читайте такожСБУ перевірить начальника вінницької поліції, якого звинувачують у проросійських симпатіях

За даними місцевих ЗМІ, одна з активісток Таїса Гайда з літа 2014 року опікується кримськими татарами, які мешкають у с.Гущенці Калинівського району Вінницької області, та підтримують одне з радикальних екстремістських мусульманських течій.

Також за неофіційною інформацією, саме ці переселенці й стали причиною, через яку ряд вінницьких активістів вимагають відставки Шевцова, який ніби то відмовив переселенцям створити власне військове угрупування на території Вінницької області.

Читайте такожУ Вінниці пройшов Автомайдан проти поліції

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Вінниці близько 50 представників Автомайдану з Одеси, Житомира, Тернополя, які разом з кількома місцевими активістами вимагали відставки Шевцова, звинувачуючи його в сепаратизмі, палили шини біля будівлі обласного главку поліції і перекривали на кілька годин рух однієї з центральних вулиць міста.

Сьогоднішній акції передували звинувачення з боку вінницьких активістів, загалом у соцмережах, на адресу Шевцова, який є вихідцем із окупованого Севастополя, у сепаратизмі. Інтернет-користувачі розмістили скріпи з акаунту керівника обласної поліції, де фігурує його спільна фотографія з боксером і депутатом Держдуми Росії Миколою Валуєвим, який відвідував Крим під час так званого «референдуму», організованого Росією, та фото його дітей біля військового авто з російськими номерами.

Читайте такожАнтимайдан, Клуб друзів Путіна і Валуєв: главу вінницької Нацполіції і його жінку викрили у прокремлівських симпатіях (фото)

На ці звинувачення Шевцов також відповідав у соцмережі, що фото було зроблене під час військового параду у травні 2013 року. Щодо фото з Валуєвим, то він повідомив, що це було знято задовго до окупації Криму.

Також активісти звинувачують керівника поліції області в тому, що його дружина і діти досі живуть у Криму.

Шевцова призначено начальником поліції Вінницької області 28 січня 2016 року, а 5 лютого його було представлено особовому складу.