фото: vesti.dp.ua

Прилади шведського виробництва придбали бюджетним коштом, повідомляє 5 канал.

Обладнання вже працює в реанімації для новонароджених, компенсуючи пацієнтам вагою близько кілограма дихальну недостатність. Медики кажуть: термін перебування на штучній вентиляції малюків тепер скоротиться на 2-3 доби. Лише в цій лікарні такої допомоги щороку потребують понад двісті новонароджених.

Завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Денис Сурков пояснив переваги нового апарату так: "Дитина спить – апарат за нього дихає, якщо дитина буде прокидатися, захоче дихати з іншою частотою, з іншими інтервалами, з іншою величиною вдиху – він буде дихати саме так, як ця дитина хоче. Через це ми не витрачаємо лікарські препарати для медикаментозного сну, через це ми уникаємо ускладнень при штучній вентиляції легенів".

Відео дня

Читайте такожУ нас немає грошей на «Лікарню майбутнього» – Квіташвілі

У свою чергу, директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Наталя Будяк пообіцяла: цього року планується закупівля обладнання в область більш ніж на 150 мільйонів гривень, тому "буде ще багато новинок".