facebook.com / Vira Savchenko

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із її адвокатів Микола Полозов.

"Ситуація з Савченко не зрушила ні на дюйм. Українських лікарів не пустили. Сестра Віра чергує біля СІЗО. Омбудсмен (Росії - ред.) Памфілова мовчить", - йдеться в повідомленні.

Ситуация с Савченко не сдвинулась ни на дюйм. Украинских врачей не пустили. Сестра Вера дежурит у СИЗО. Омбудсмен Памфилова хранит молчание. #FreeSavchenko

Posted by Nikolay Polozov on Friday, March 11, 2016

Читайте такожУкраїна розцінює перенесення в Росії дати оголошення вироку Савченко як свідому розправу над нею - МЗС

Також про те, що до Надії Савченко не пустили лікарів написла в Facebook її сестра Віра.

"Напружені і замерзлі співробітники СІЗО і поліції РФ запитують нас, коли ми вже поїдемо. Ми поїхали, але ненадовго. Лікарів до Наді так і не пустили. Будемо мобілізувати політикум", - зазначила Віра Савченко.

Читайте такожПАРЄ готує окрему резолюцію щодо Савченко - депутат

Як повідомляв УНІАН, Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Її захист відкидає звинувачення, заявляючи, що на момент загибелі російських журналістів Савченко захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії. Однак російський суд не взяв до уваги докази невинності Савченко.

Читайте такожМосква заявляє, що підтримка Савченко європейськими політиками несе "загрозу правосуддю РФ"

9 березня російський суд вирішив оголосити вирок Савченко 21-22 березня. Льотчиця заявила, що буде продовжувати сухе голодування, розпочате 4 березня в знак протесту проти затягування з оголошенням вироку.

Разом з тим стан здоров'я Савченко різко погіршилося.

В усьому світу проходять акції біля російських посольств і консульств з вимогою звільнити Савченка.