/ Радио Свобода

Як йдеться у повідомленні, таке рішення було ухвалено 14 березня. Копія відповідного документа є у розпорядженні ТСН.uа.

Як зазначається, позов був поданий адвокатом Галиною Іваненко «про бездіяльність ГПУ у розслідуванні справи про ухвалення законів від 16 січня 2014 року».

«Позов про правопорушення Рибака за статтями 364 та 366 ККУ (зловживання владою, службове підроблення) був поданий 8 грудня минулого року. У судовому рішенні йдеться, що слідчий Генпрокуратури не виніс жодного процесуального рішення за заявою адвоката Іваненко і навіть не вніс його до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожГенпрокуратура оголосила про підозру колишньому міністру оборони Єжелю

Печерський суд вирішив зобов'язати Генеральну прокуратуру внести до реєстру заяву Іваненко проти екс-спікера Рибака. Рішення оскарженню не підлягає. Про рішення Печерського суду він дізнався зі слів кореспондента ТСН.uа. "Вперше чую! Я останні пояснення як свідок надавав слідчим два роки тому. Якщо потрібно, можу ще", - підкреслив він.

Читайте такожГПУ пропонує допитати Януковича у режимі відеоконференції

Також екс-регіонал зазначив, що не спілкується ні з ким з колишніх соратників, які проходять у справі про ухвалення "диктаторських законів" "щоб уникнути пересудів". "І з Януковичем, і з Азаровим теж не спілкуюся. У них до мене немає питань, а в мене до них", - сказав Рибак.