Краснов / Фото ТСН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук сьогодні на брифінгу.

“Наші слідчі звертаються до суду офіційно у передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України порядку щодо обрання іншого запобіжного заходу, оскільки декілька з тих статей, які інкримінуються наразі пану Краснову, не передбачають іншої форми запобіжного заходу, крім тримання під вартою”, - наголосив Ткачук.

Представник СБУ нагадав, що Краснову було оголошено підозру у скоєнні трьох злочинів, а саме у незаконному зберіганні зброї, державній зраді у формі шпигунства і участі у терористичній організації.

Відео дня

Краснов, за словами Ткачука, підозрюється у підготовці терористичного акту.

“Наші слідчі володіють достовірною інформацією, яка дає підстави кваліфікувати дії Краснова по кожній із цих статей... Тобто, у нас є чіткі докази, які свідчать про роботу Краснова на шкоду інтересам нашої держави, про його роботу фактично в інтересах російських спецслужб, і в тому числі підготовку терористичних актів і диверсій на території нашої держави”, - сказав Ткачук.

Читайте такожРосійський "ГРУшник" упізнав свій голос на записі розмови з нібито Красновим

Як повідомляв УНІАН, 3 березня суд обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, суд зобов'язав Краснова здати паспорт громадянина України та закордонний паспорт, а також зобов'язав органи прокуратури провести перевірку факту його побиття та направити його до судово-медичного експерта, який задокументує тілесні ушкодження.

Того ж дня Краснову висунули нові підозри - підготовка терактів, шпигунство та державна зрада.

Голову Цивільного корпусу “Азов-Крим” затримали в ніч на 28 лютого на Київщині. В СБУ стверджують, що він разом зі своєю подругою Оксаною Шелест незаконно зберігали зброю та вибухівку. Також СБУ заявила, що Краснов був агентом російської ФСБ і готував теракти в Україні.

Адвокат Краснова Андрій Мамалига заявив, що співробітники СБУ застосовували до його підзахисного тортури, вимагаючи зізнатися про схованку зі зброєю.

Читайте такожВ СБУ заявили, що шпигунка з РФ впізнала "азовця" Краснова