Фото УНИАН

Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" сказала Джамала, зірка українського джазу та соулу, яка представить Україну на Євробаченні піснею про трагедію кримських татар.

Читайте такожЄвропейський мовний союз не знайшов політики у пісні Джамали

За її словами, це невизнання позначалося навіть на побутовому рівні. Також вона зазначила, що її патріотизм по відношенню до Україні виник задовго до революцій. "Завжди було відчуття, що Крим - це частина України", - зазначила співачка.

Відео дня

Про пісню, з якою Джамала виступить на Євробаченнів Швеції, вона сказала, що дуже довго думала над назвою, перебирала величезну кількість варіантів. "Але кращого не знайшлося, бо 1944 - це точка відліку, коли моє життя змінилося назавжди", - підкреслила співачка.

(Близькі родичі Джамали були депортовані з Криму в 1944 році. Сама співачка народилася в Киргизії. Її сім'я повернулася в Крим на прикінці 80-х років).

Джамала розповіла, що не була в Криму вже півтора року, хоча ніхто їй туди їздити не забороняє. "Я не хочу випробовувати долю, бо ті люди, які зараз при владі, можуть використати мій приїзд в своїх цілях. Я не хочу давати їм такого приводу, хоча, думаю, вони чекають, щоб я приїхала. Мама і тато приїжджають в Київ, ми бачимося. Зараз мені кажуть, що в Криму з кожного кафе, з кожного куточка лунає моя пісня. Це така підтримка!", - підсумувала Джамала.

Повний текст інтерв'ю Джамали читайте у випуску журналу "Новое время" 18 березня.