REUTERS

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Медуза".

"Ілім" стверджує, що вона була взята в полон до полудня 17 червня 2014 року, тобто до обстрілу селища Металіст, в результаті якого загинули журналісти ВГТРК.

Читайте такожУ Києві жінки вийшли на Майдан, щоб підтримати Савченко

Відео дня

"Вишка була. Савченко там бути теоретично могла, але моя особиста думка, що її там не було. Вона скоригувала вогонь через Стукалову балку, і на момент удару по журналістах "ВГТРК" вже приїхала до Луганська. Я не знаю, що "слєдак" придумав, але я знаю те, що було. Шість снайперів били по бійцях і коректували вогонь на Металіст. Командувала ними Надія «Куля», - розповів він.

Відзначається, що в суд "Іліма" в якості свідка не запрошували - замість нього допитали Дмитра Ословского "Бекас" (за версією слідства, брав участь у затриманні Савченко) та Сергія Моїсеєва "Кепа" (імовірно, відвіз її в Луганськ).

Вони говорили, що Савченко була взята в полон вже після вбивства журналістів "ВГТРК".

"Я не знаю, чому мене не запросили в суд. Йде горе-судовий процес. Гаразд Плотницького викликали для свідчень, її особисто передали йому, але там морпіхи всі ці були і інша нечисть? Що вони могли показати?", - цитує видання бойовика.

Читайте такожГолова ПАРЄ назвав звільнення Савченко своїм головним пріоритетом

"Ілім", зазначив, що не особливо стежить за процесом, але хоче, щоб Савченко призначили "по повній".

"Мені головне, щоб вона з повного отримала. Хочеш вір, хочеш не вір, але я шкодую тільки про одне - що я її не пристрелив у посадці", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні російський суд почав оголошувати вирок Савченко.

До суду прибули народні депутати, українські дипломати, прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

Також на засіданні суду були присутні дипломати з країн ЄС і США.

Савченко в РФ звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, і потім силою переправили до Росії. Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

Прокуратура РФ вимагає засудити її до 23 років позбавлення волі.