фото ghall.com.ua

Як повідомили УНІАН у прес-центры СБУ, Плотницький обвинувачується у вчиненні терористичного акту за попередньою змовою з групою осіб. Спільно з організованою злочинною групою він також брав участь у викраденні та незаконному позбавленні волі старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, її незаконному переправленні через державний кордон.

Читайте також"Самі по тюрмах сядете": Савченко заспівала під час оголошення вироку (відео)

У рамках кримінального провадження розслідувалося скоєння ватажком "ЛНР" злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258 (теракт), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

Відео дня

За дорученням прокуратури Києва сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито його матеріали для ознайомлення.

Читайте такожКремль організував суд над Савченко, щоб виправдати своє вторгнення в Україну - Фейгін

Найближчим часом кримінальне провадження проти Плотницького буде направлено з обвинувальним актом до суду.

Як повідомляв УНІАН, суд у Росії сьогодні засудив Савченко до 22 років ув’язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків.

Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за «незаконний перетин кордону».

Читайте такожБоротьба за звільнення Савченко вступає у вирішальну стадію - Порошенко

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.