dumskaya

Як передає кореспондент УНІАН, на Гагарінському плато, біля будівлі консульства, зібралося кілька десятків людей - представники різних патріотичних організацій і політичних сил. Люди прийшли без партійних прапорів. Через гучномовець вони озвучили свої вимоги.

Читайте такожРосійський опозиціонер пояснив, чому вирок Савченко суперечить путінським цілям

Як заявив заступник голови Одеської обласної організації ВО «Батьківщина» Сергій Веселов, дії РФ і президента Росії Володимира Путіна «не повинні залишитися безкарними». За його словами, уся світова спільнота засуджує незаконні рішення і дії Росії, і українці вимагають від влади продовжувати робити все можливе для звільнення Савченко.

«Хочу звернутися до Генерального консула Російської Федерації, російських дипломатів, які вивчали міжнародне право, які знають, що таке статут ООН. І які розуміють, що все, що робить Путін і його режим, - є порушенням міжнародного права. Це знущання над людьми, знущання над країною, на яку вони напали», - заявив Веселов.

Читайте такожВ ОБСЄ згадали другу річницю місії на Донбасі: для конфлікту - це дуже великий термін

Він наголосив, що громадяни України не «якісь злісні бандерівці», а вільні люди, які хочуть звільнитися від радянського минулого і жити в цивілізованій країні.

Представник координаційної ради одеського «Євромайдану» Михайло Голубєв заявив, що громадськість вимагає «від нашої влади розриву дипломатичних відносин з Росією і закриття консульства в Одесі».

Присутні також скандували «Слава Україні! Героям – слава!», бажали Путіну смерті, наспівували відому пісню, придуману про нього футбольними фанатами.

Активісти закидали фасад курячими яйцями з криками: «Ганьба!».

З будівлі ніхто не вийшов, громадський порядок забезпечували правоохоронці, ставши біля входу до Генконсульства.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня суд у Росії засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків. Також суд присудив Савченко штраф у розмірі 30 тис. рублів за «незаконне перетинання кордону».

Після оголошення вироку льотчиця заявила, що з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.

Генеральне консульство Російської Федерації в Одесі призупинило прийом громадян з 21 березня по 24 березня включно «з технічних причин».

dumskaya