фото: УНИАН

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook за результатами консультацій Тристоронньої контактної групи у Мінську.

За її словами, українська сторона наполягала на першочерговому звільненні з полону бойовиків хворих бранців.

«Ключова тема гуманітарної підгрупи, де я працюю з В.Медведчуком, як завжди, – звільнення заручників. На жаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників на своїх територіях. Ми ж по крихтам збираємо інформацію про місця утримання бранців, до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ані родичів, а на наші запити часто не дають відповіді. Сьогодні дійшли до відвертої маячні – вже заперечують факти про утримання кількох бранців, хоч ще вчора кричали про “кримінальні справи” проти них по своїм “лднрівським кодексам”… Наприклад, представники ОРЛО “загубили” в списках важкохворого В. Ж. та інших бранців, та не підтверджують їх місцезнаходження. Така ж ситуація по ще кільком заручникам, за яких ми боремося», – повідомила Геращенко.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС України відреагували на заборону Геращенко в'їжджати до Росії

«Ми вимагаємо надати повні списки людей, що їх утримують бойовики. Також передала вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпідставно заарештували. На жаль, сьогодні немає конкретних новин для родин заручників, але ми наполягаємо на першочерговому звільненні хворих, тих, кого давно утримують, і стоїмо на цій позиції. Наполягаємо, що процес звільнення має тривати, не блокуватися», – зазначила народний депутат.

Читайте такожЗаборона Геращенко на в'їзд до РФ: нардеп заявила про перешкоджання її діяльності

За її словами, українська сторона ще раз повторила свою позицію про те, що ніколи не визнає «вироку» російського суду у справі української льотчиці Надії Савченко.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Геращенко заявила, що в заручниках на території РФ і окупованих районах Донбасу утримуються 124 громадянина України, 693 вважаються зниклими безвісти.