Слідом за Курченком повідомлення про підозру підготували для його спільника / metalist.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі Генпрокуратури, складено повідомлення про підозру одному з учасників злочинної організації, який, обіймаючи посаду заступника директора ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", будучи членом Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, за попередньою змовою з Сергієм Курченком протягом 2010 року - початку 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив фактичну монополізацію підконтрольними Курченку підприємствами ринку купівлі-продажу зрідженого газу та незаконно заволоділи належним державі зрідженим газом на загальну суму 2,2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ підкреслили, що підозрюваний оголошений у розшук, на даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте такожСуд передав державі майно Одеського НПЗ, що належав Курченку

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 23 березня Генпрокуратура склала повідомлення про підозру бізнесмену Курченку за махінацій зі скрапленим газом.

За даними ГПУ, внаслідок цих протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

У ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.