ГПУ / Фото УНИАН

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом «тітушкам», які у січні 2014 року у столиці викрали активіста Майдану.

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України продовжується розслідування кримінального провадження від 7 квітня 2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України, за фактами нападів на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення людини та катування вчинених 21 січня 2014 року близько 21.30 – 22.00 групою осіб в районі станції метро «Петрівка», які було організовано керівником громадської організації «Оплот» та однойменного бійцівського клубу Євгеном Жиліним.

Читайте такожУ Верховному суді розповіли, коли почнуть розгляд справ проти суддів, що переслідували "майданівців"

Відео дня

25 березня 2016 р. у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом цивільним особам, так званим «тітушкам», у пособництві незаконному позбавленню волі людини та пособництві у катуванні, тобто злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127 КК України.

Печерським районним судом Києва у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про застосування підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовлено, водночас застосовано цілодобовий домашній арешт.

На даний час тривають експертизи щодо вилучених в ході обшуку за місцем проживання підозрюваного речовин, які мають ознаки наркотичних, та боєприпасів, за результатами яких дії останнього можуть бути додаткового кваліфіковано за відповідними статтями Кримінального кодексу України.