hromadske.tv

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на засіданні парламенту Гройсман зазначив, що необхідно розібратися в ситуації із Парсюком і почути інформацію від правоохоронних структур, "що саме відбулося". 

Читайте такожПоліція відкрила справу за фактом замаху на депутата Парасюка

"З іншого боку нам треба, щоб правоохоронна система сьогодні забезпечила охорону народного депутата. Тому я звертаюся до правоохоронних органів з тим, щоб це питання було вирішено", - наголосив голова ВР.

Відео дня

Він нагадав, що таким же чином було вирішено і питання щодо охорони народного депутата Вікторії Войціцької. "Слідство триває, охорона забезпечена", - додав він. 

Гройсман наголосив, що "абсолютно ненормально, що люди з бойовою зброєю - гранатами - ходять по вулицях... На це має дуже адекватно реагувати правоохоронна система".  

Він також повідомив, що вчора отримав інформацію від СБУ щодо злочинів, скоєних проти народних депутатів, і "зараз ми її проаналізуємо і надамо цю інформацію безпосередньо фракціям і народним депутатам".

Як повідомляв УНІАН, 30 березня у Києві невідомі кинули гранату в автомобіль депутата Парасюка. Ніхто не постраждав, лише пошкоджено три автомобілі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 112 Кримінального кодексу України (посягання на життя державного чи громадського діяча).