У Львові протестують против призначення областного прокурора / фото Galinfo

Як зазначає місцеве видання Galinfo, активісти пояснили, що виступають проти практики призначення нового прокурора без публічного обговорення.

Повідомляється, що активісти прийшли до прокуратури, "озброївшись" яйцями і томатним соком, а також почали збирати гроші на квиток до Житомира для нового прокурора, адже до цього призначення Мякішев був заступником прокурора Житомирської  області.

Активісти обурені призначенням нового обласного прокурора / фото Galinfo

При цьому щоб представити нового прокурора, до Львова приїхав заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Відео дня

Видання також повідомляє, що після цього у прокуратурі Львівської області відбувалася нарада за участю прокурорів та громадських активістів.

Активісти вимагають припинити призначати прокурорів без погодження / фото Galinfo

Як повідомляв УНІАН, вранці 29 березня Верховна Рада відправила скандального генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку.

Перед самим своїм звільненням Шокін встиг звільнити з органів прокуратури свого заступника та прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, з яким у нього був тривалий конфлікт.

Читайте такожВ Одесі вже представили нового прокурора області Стоянова - джерело