Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, правоохоронці спільно з працівниками Держкомітету фінмоніторингу встановили, що частина цільових бюджетних асигнувань на створення в Одеському регіоні оборонних ліній була перерахована зловмисниками ряду комерційних структур Миколаївщини та потім розкрадена.

Читайте такожУ Мінрегіоні запевняють, що фортифікаційні споруди на сході України готові на 100% (інфографіка)

Під час проведення обшуків у семи фірмах співробітники спецслужби виявили документацію, печатки та штампи, які підтверджують здійснення фінансових оборудок. У зловмисників також вилучено 320 тис. грн готівкою, на рахунках заблокововано понад 430 тис.

Відео дня

«Уже задокументовано розкрадання 640 тис. грн, виділених на фортифікаційні споруди. Перевірка фінансової діяльності комерційних структур, задіяних у корупційній схемі, триває», - зазначається у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 205 (фіктивне підприємництво) та 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, в ході яких з’ясовуються усі обставини розкрадання бюджетних коштів, що виділялися на підвищення обороноздатності країни.

Сайт СБУ