Докладчики ПАСЕ посетят три украинских города / фото en.wikipedia.org

Як повідомила прес-служба ПАРЄ, візит буде здійснюватися в контексті підготовки доповідей щодо засобів правового захисту прав людини на українських територіях за межами контролю української влади і політичних наслідків кризи в Україні.

Зокрема, євродепутати зустрінуться в Києві зі спікером Верховної Ради України, міністрами закордонних і внутрішніх справ, а також з керівниками політичних фракцій і членами української делегації в ПАРЄ. Також заплановані зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, міжнародного дипломатичного співтовариства, представниками громадянського суспільства та ЗМІ, а також зі свідками порушень прав людини.

Читайте такожКомітет міністрів Ради Європи визнав незаконним суд над Савченко - МЗС

Відео дня

У Маріуполі заплановані зустрічі доповідачів ПАРЄ з представниками місцевої влади, міжнародних організацій, а також з жителями окупованих територій, жертвами та свідками порушень прав людини та представниками місцевих неурядових організацій. Крім того, вони також відвідають місця ракетних обстрілів, один контрольно-пропускний пункт для осіб, бажаючих перетнути демаркаційну лінію, і колишнє місце незаконного утримання під вартою.

У Дніпропетровську доповідачі зустрінуться з представниками міжнародних та місцевих неурядових організацій.

Як раніше повідомляв УНІАН, Україна ініціює дебати по справі Савченко на квітневій сесії ПАРЄ.