REUTERS

Як повідомляє "Крим.Реалії", до нього увійшли місцеві регіональні відділення російських політичних партій "Патріоти Росії", "Союз Праці", "Екологічна партія "Зелені" та більше десяти громадських організацій і об'єднань, у тому числі "Велике братство ветеранів бойових дій без кордонів", "Ветерани ФСБ Росії", "Русское движение Крыма", "Народне ополчення", більше всім відоме як "самооборона", "Крим-юрт" та інші.

Головою руху одностайно обрали лідера місцевих "Патріотів Росії" Володимира Кіма, який до 2014 року представляв українську "Партію Регіонів" і до анексії Криму Росією обіймав посаду першого заступника голови Сімферопольської районної державної адміністрації.

Читайте такожВ окупованому Криму не видають автономери українцям, які відмовилися від російського громадянства

Відео дня

Він заявив, що нове утворення "виступатиме за конструктивний діалог із виконавчою та законодавчою владою республіки".

За його словами, створення "Сильного Криму" не пов'язане з майбутніми осінніми виборами до російської Держдуми. Кім не відкидає "конструктивних домовленостей" щодо цього.

Нагадаємо, Рада визначила дату початку тимчасової окупації Криму. Законом у Законі України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" встановлюється, що датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року.