взятка / 1i.com.ua

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в області, працівники прокуратури Одеської області затримали заступника начальника Таїрівського відділення Київського ВП ГУНП Дмитра Колесніченка під час отримання неправомірної вигоди.

Читайте такожКерівник поліції Черкащини затриманий при спробі дати хабар за атестацію двох підлеглих

"Поліцейського спіймано "на гарячому" - під час отримання 4 тис. грн у дворі адміністративного корпусу відділення поліції. Зазначену суму грошей він вимагав і отримав від приватного підприємця за невтручання у підприємницьку діяльність", - повідомили у відділі.

Відео дня

У главку зазначили, що даний працівник не пройшов атестацію. Членами атестаційної комісії було прийнято рішення про те, що він займаній посаді не відповідає і підлягає звільненню з органів Національної поліції.

За даними відділу комунікацій, в момент затримання міліціонер перебував на лікарняному, на який раніше пішов, щоб уникнути звільнення.

Розпочато розслідування за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) КК України. Ця стаття передбачає покарання позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.