фото: УНІАН

Про це в ефірі Громадського заявив екс-заступник Генерального прокурора Віталій Касько.

«Системно ллється бруд на людей, які розпочали справу так званих «діамантових прокурорів». Вся команда слідчих і прокурорів, які цим займалися, були піддані таким інформаційним атакам. Про них поширюється завідомо неправдива інформація, їх поливають брудом», — зазначив Касько.

Він зазначив, що наразі у ГПУ і СБУ фактично усунули від роботи людей, які займалися даною справою.

«На сьогоднішній момент заступників генерального прокурора, які займалися даною справою немає в ГПУ, першого заступника голови СБУ, начальника головного управління К, де-факто немає в СБУ. Він не звільнений, але йому не дають можливість приступити до роботи», — сказав Касько.

Читайте також"Діамантовий" прокурор хоче через суд скасувати наказ про призначення Сакварелідзе заступником генпрокурора

Як повідомляв УНІАН, колишнього заступника прокурора Київської області Корнійця та екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за одержання хабара у розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено $400 тис. а у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Читайте такожСакварелідзе припускає, що "діамантові прокурори" повернуться на посади

Крім того, був затриманий підприємець Валерій Гібаленко, якого підозрюють у посередництві при передачі хабаря.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих "діамантових" прокурорів до суду.