REUTERS

Стан здоров'я Надії Савченко наразі дозволяє етапувати її. Про це повідомив глава громадської спостережної комісії Ростовської області, член експертної ради і керівник робочої групи з ГСК при уповноваженому з прав людини в РФ Леонід Петрашис, передає ТАСС.

Читайте такожЗахист Савченко спробує переконати її подати апеляцію, завтра вступає в силу вирок

"Всі показники здоров'я у неї в межах норми, вага 64 кг, трохи знижений тиск. Медики МСЧ-61 ГУ ФСВП РФ по Ростовській області не фіксують жодних відхилень, небезпечних для життя і здоров'я", - уточнив Петрашис, посилаючись на інформацію керівництва Головного управління Федеральної служби виконання покарань по Ростовській області.

Відео дня

Він додав, що Савченко знаходиться під постійним наглядом лікарів, які відвідують її двічі в день.

"Будь-яких скарг на стан здоров'я від неї останнім часом не надходило. За інформацією керівництва адміністрації, поки що немає яких-небудь перешкод, пов'язаних зі здоров'ям, для етапування колишньої української військовослужбовцем після вступу вироку в законну силу", - зазначив Петрашис.

Довідка УНІАН. 22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів.

Після оголошення вироку Савченко заявила, що не буде подавати апеляцію і з 6 квітня відновить суху голодовку, вимагаючи свого повернення в Україну.