Ерофеев / Фото УНИАН

Зокрема, йдеться про п'ятьох "міліціонерів" так званої "міліції ЛНР", двох кадрових військовослужбовців ЗС РФ, судово-медичного експерта з Росії, а також народного депутата України Юрія Луценка. Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила журналістам після закінчення сьогоднішнього судового засідання.

Читайте такожВирок Надії Савченко набув чинності

"Що стосується Луценка, то він представляв одне з речових доказів по справі - телефон (вилучений під час затримання обвинувачених - УНІАН) на відкритому засіданні Верховної Ради. І у нас є питання до нього щодо цього", - сказала Соколовська.

Відео дня

Також адвокат додала, що в якості свідків хоче бачити двох російських військовослужбовців, які входять до складу координаційної служби Спільного координаційного центру з контролю припинення вогню.

Крім того, Соколовська хоче запросити російського експерта-криміналіста, оскільки обвинувачені є громадянами Росії і тому мають право на заслуховування експерта з Росії.

Говорячи про допит у якості свідків представників так званої "ЛНР", вона зазначила, що це ті особи, які несуть службу в так званій "міліції ЛНР", зокрема "начальник штабу" Сергій Козлов.

Соколовська також додала, що допит цих свідків не може проводитися з території, яка підконтрольна Україні, і припускає, що, швидше за все, такий допит повинен відбутися в режимі відеоконференції з території Білорусі або Росії.

Читайте такожАдвокат російського ГРУшника опублікувала фото підозрюваних у вбивстві Грабовського - ЗМІ

Вона також зазначила, що ці свідки не зможуть прибути в Голосіївський районний суд Києва, щоб свідчити безпосередньо в суді, незважаючи на те, що вони є де-юре громадянами України.

"Яким чином, з якої території буде проведений цей допит, буде вирішувати суд. Але ви прекрасно розумієте, чим їм загрожує їх приїзд на територію України", - сказала Соколовська.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні після майже двомісячної перерви поновилися судові слухання у справі затриманих на Донбасі у складі диверсійної групи російських військовослужбовців Єрофєєва і Олександра Александрова.

Однак суд оголосив перерву до 7 квітня.

Довідка УНІАН. 16 травня 2015 року сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських диверсантів - капітана Єрофеєва і сержанта Александрова.

Під час допиту Єрофеєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 чоловік, до складу якої входив Александров.

У кінці серпня досудове розслідування щодо російських військовослужбовців було завершено. Їх звинувачують у скоєнні низки злочинів, зокрема, у веденні агресивної війни, створення терористичної групи, теракти.

10 лютого цього року суд продовжив арешт Єрофєєва і Александрова до 9 квітня.