Ривненский облсовет отказал семи предпринимателям в разрешении на добычу янтаря/ фото СБУ

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято на позачерговій сесії облради 6 квітня.

Напередодні питання надання надр у користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки бурштину, обговорювалися на засіданні профільної постійної комісії облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Згідно інформації, якою володіє комісія, статутний капітал семи товариств, які заявили про бажання видобувати бурштин, незначний. П'ять з них уклали договори оренди на одну бурову установку, якою володіє одне й те ж підприємство-орендодавець.

Відео дня

Читайте такожБурштинові старателі платять за "кришу" до 1000 доларів на добу - журналіст

Присутні на засіданні голови районних рад північних районів області, де хотіли отримати земельні ділянки заявники, зазначили, що їм невідомі ці товариства. Жодне з них не укладало інвестиційні договори. Повністю відсутня соціальна складова, а надання надр у користування тільки погіршить і без того напружену ситуацію на Поліссі, зазначили представники регіону.

Відповідно, депутатам було подано сім проектів постанов, в яких рекомендувалося підприємцям відмовити в надання надр у користування.

Рішення одноголосно підтримали 58 присутніх у залі депутатів.

Читайте такожБурштинові війни на Рівненщині: МВС показало відео сутичок між "старателями" і поліцією

Як раніше повідомляв УНІАН, у Рівненській області проблема з нелегальним видобутком бурштину досягла настільки загрозливих розмірів, що голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе попросила провести засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене цій проблемі.