sbu.gov.ua

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ прокуратури Харківської області, цього тижня прокуратура області затвердила та направила до Лозівського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника одного з районних відділів міліції, затриманого під час спроби підірвати залізничний міст.

Екс-міліціонера підозрюють у правопорушенні за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 258 (замах на вчинення терористичного акту) КК України. Встановлено, що 50-річний чоловік наприкінці лютого 2016 року заклав саморобний вибуховий пристрій на мосту під залізничною колією. Однак підірвати залізницю не вдалося. Зловмисника затримали співробітники управління СБУ в області.

Під час огляду місця події вилучено саморобний пристрій та мобільний телефон, за допомогою якого зловмисник планував привести вибухівку в дію.

Відео дня

Наразі підозрюваний у теракті знаходиться під арештом. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, вночі 24 лютого СБУ затримала колишнього працівника міліції, який замінував залізничний міст на перегоні "Павлоград - Лозова".

За відомостями СБУ, знешкодили диверсанта безпосередньо після закладення вибухівки за 15 хвилин до проходження потягу. Для підриву зловмисник намагався використати 10-кілограмову протитанкову міну ТМ-62 з таймером у мобільному телефоні.

Вибух був запрограмований на час проходження пасажирського потягу "Одеса - Костянтинівка", в якому знаходилося понад 500 пасажирів.